Annonse

lørdag 14. juni 2014

Hvorfor er forbrukslånet så populært?

Forbrukslånet har nådd nye høyder i Norge og faktisk har vi rekordhøy gjeld når det kommer til slike lån, men det betyr ikke automatisk at det er negativt.

Selv om nivået er rekordhøyt så er det imidlertid slik at antallet lån som misligholdes synker noe, og det er godt nytt. Det innebærer at nordmenn sannsynligvis har en bedre økonomisk sans enn tidligere, samt at bankene nok også opererer etter litt annerledes retningslinjer enn tidligere. Det betyr at det ikke er så enkelt å få lån som folk skulle tro, noe denne artikkelen understreket.

Men tilbake til lånets popularitet: det er mange årsaker til at nordmenn er så glade i disse lånene, og en av grunnene er naturligvis lånets allsidighet. Man kan nemlig bruke pengene til akkurat det man måtte ønske uten at banken legger nesen sin borti det. Søknadene går også raskt å få innvilget ettersom kravene til sikkerhet for lånene ikke eksisterer. Det betyr at man ikke trenger å sende inn dokumentasjon som går på pant og liknende. En tidsramme på 24-48 timer fra søknad er sendt inn til lånet er på konto er ikke uvanlig. 

Konkurransen mellom bankene er også blitt hardere ettersom det er flere aktører på banen og dette er med på å presse rentenivået nedover, noe som kundene igjen nyter godt av. Du kan derfor få tak i et forbrukslån i dag som har en helt akseptabel rente.

En meget populær anvendelse av forbrukslånet går faktisk på refinansiering av kredittkortgjeld. Dette er gjeld som er nokså dyr, og hvis man kvitter seg med denne vil man få en stor økonomisk gevinst bare av det. Husk på at rentenivået på kredittkortene er langt høyere enn på forbrukslånene, og at det derfor vil lønne seg å refinansiere med disse. Cash ut dyr gjeld med billigere gjeld og lag en nedbetalingsplan.

Dette er bare noen av fordelene med forbrukslån, og har du behov for ett er det bare noen tastetrykk unna!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar