Annonse

onsdag 4. september 2013

Hvor mange nordmenn tar opp forbrukslån?

Du lurer kanskje på hvor populært det er å ta opp et forbrukslån i Norge? Mange samfunnsøkonomer har sett mye på konsekvensene av forbrukslån, og hvilken aldersgruppe som benytter dette mest. Et forbrukslån kan være nyttig når man trenger penger kjapt, men det kan også være inngangen til et gjeldsmareritt.

Her er litt fakta om forbrukslån:

- Cirka 99 % av de som studerer økonomi i Norge tar ikke opp et forbrukslån.
- 1 av 10 unge i Norge har på et eller annet tidspunkt tenkt på å ta opp et forbrukslån.
- 6 % av nordmenn vil ta opp et forbrukslån i løpet av livet sitt.

Når man ser på disse tallene, så ser det jo kanskje ikke så skremmende ut? Bare 6 % av nordmenn vil ta opp et forbrukslån i løpet av livet sitt. Når man regner at det bor 5 millioner i Norge, så tilsvarer dette cirka 300. 000 nordmenn. De fleste i alderen 40-49 år. Norske økonomer mener antallet nordmenn som tar opp forbrukslån er skremmende høyt. Kanskje er det mange som tar opp forbrukslån uten at det egentlig er nødvendig.

Sammenlignet med andre europeiske land, så er 6 % et forholdsvis høyt tall. Vi nordmenn har hatt en god betalingsevne, og det er kanskje en av grunnene til at vi tar opp så mye forbrukslån. En annen grunn kan kanskje være all reklamen som florerer hvor enn du ser. Det er ihvertfall et hav av forskjellige forbrukslån å velge i mellom i Norge. Så skal du ta opp forbrukslån er det bare å begynne sammenligningen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar