Annonse

onsdag 4. september 2013

Nordmenn og forbrukslån

Nordmenn og forbrukslån er noe som har blitt mer og mer vanlig de seneste årene. Etter at forbrukslån fikk sitt gjennombrudd, så har mange nordmenn søkt om denne typen lån av penger. Det er dessverre slik at selv om mange nordmenn tar opp et forbrukslån, så er det ikke alle som klarer å betale tilbake det de skylder.

1 av 10 nordmenn som tar opp slike lån klarer ikke å betale tilbake, og ender opp med en inkassosak mot seg. Får man en betalingsanmerkning, så kan dette føre til at man får vanskeligheter med å få forbrukslån og kredittkort senere i livet. Det er kanskje ikke krise tenker du? Et kredittkort har nesten blitt nødvendig på utenlandsreisen for å unngå å bli svindlet, derfor kan det være litt surt å pådra seg betalingsanmerkninger.

Det er likevel flesteparten som klarer å betale tilbake pengene i tide, ettersom 9 av 10 gjør det. Når man ser på hvilken aldersgruppe av nordmenn som benytter forbrukslån mest, så er det i alderen 40-49 år. Dette kom kanskje overraskende på mange, som kanskje trodde at unge benyttet denne typen lån mer. Det er likevel bra at det er i denne aldersgruppen at flest tar opp forbrukslån, for de har ofte en bedre betalingsevne enn den yngre garde.

Forbrukslån på dagen kan man få allerede ved fylte 20 år, og det er kanskje bare et spørsmål om tiden før denne alderen blir hevet. En 20-åring er kanskje ikke så disiplinert som en 40-åring, selv om noen kanskje er det. Det er viktig å ha full kontroll på økonomien dersom man skal ta opp et forbrukslån. Hvis ikke kan det fort bli dyrt.

Det har vist seg at dersom en 18-åring låner penger, så er evnen til å ta opp et lån mye større enn hva den er til å betale det tilbake. Tar man opp et forbrukslån kan det kanskje være vanskelig å sette av penger i etterkant til å betale tilbake lånet. Det kanskje beste tipset for å unngå å havne i inkassofellen er at man låner minst mulig. Prøv å unngå store summer med forbrukslån.

Lykke til med valg av forbrukslån!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar