Annonse

onsdag 15. februar 2012

GJELDSPROBLEMER

Gjeld kan være en kjempe belastning for både kropp og sinn. Dersom du har mye gjeld så bør du snarest ta tak i din situasjon. Vi har en del henvendelser på nettopp refinansiering av gjeld, og da spesielt refinansiering uten sikkerhet.  Så derfor tok vi en prat med Gjeldsproblemer.com som er eksperter på gjeldsproblemer. Vi har derfor spurt noen av de spørsmålene vi får inn med jevne mellomrom.

Jeg har mye gjeld, hvor kan jeg få hjelp?
Alle som norske borgere har krav på gratis gjeldsrådgivning i fra kommunen. Det er dessverre slik at denne rådgivningen i mange tilfeller mangler kvalitet, men noen kommuner har noen særdeles dyktige og engasjerte rådgivere. Det kan også til tider være lang kø for å komme i kontakt med en kommunal gjeldsrådgiver, men det er gratis så det kan være verdt å vente. Alternativt kan du søke hjelp hos en privat gjeldsrådgiver, men her bør man opptre svært varsom da det er mange "cowboyer" i denne bransjen.

Refinansiering av gjeld, hvem kan få det?
I prinsippet så kan alle få en type refinansiering av gjeld, men det finnes noen forskjellige typer refinansiering og de skiller seg ut i rente kostnad. For dersom du har hus/leilighet så kan du kanskje få en refinansiering med din bolig som sikkerhet, da kan du få svært gunstig rente. Men dersom du ikke har bolig eller annen sikkerhet for lånet så kan du få et lån uten sikkerhet. Det finnes i dag mange som tilbyr dette, her er det som regel en øvre grense på en ca 250000,- . Men dette er et svært dyrt lån, men hvis du har mange smålån med høye renter så kan et slikt lån spare deg flere tusen kroner.

Hvor starter jeg? 
Det første du må gjøre er å få en total oversikt over din gjeld og din økonomi.Deretter så må du få få oversikten over forbruk. Et godt sted kan være å gå til www.gjeldsproblemer.com , der vil du finne mange tips og råd.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar